Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

SPAX i ditt individuella pensionssparande

Du som som utan att riskera något vill spara långsiktigt och avdragsgillt, och ändå ha möjlighet till avkastning, välj SPAX till ditt individuella pensionssparande, IP.

Så här fungerar SPAX inom IP-sparande

IP ger dig stor frihet där du själv kan välja hur pengarna placeras. Väljer du SPAX kombinerar du trygghet med möjligheter. Trygghet för att du vet vad du minst får tillbaka vid löptidens slut. Möjligheter eftersom avkastningen är marknadsrelaterad.

Swedbanks SPAX är en obligation där avkastningen är knuten till en eller flera marknader. Det kan vara aktiemarknaden i en världsdel, ett land eller en utvald bransch. Avkastningen kan även vara kopplad till tillgångar som räntor, valutor och olika sorters råvaror - var för sig eller i kombination. Det är i SPAX marknadsrelaterade del som stora möjligheter till avkastning finns.

Du kan alltid placera i en ny spännande SPAX när den gamla förfaller, som självständig eller kompletterande sparform. Det finns dessutom ett alternativ, MAX, som ger dig chansen till ytterligare avkastning mot att du tar en något högre risk. Väljer du alternativ MAX i början kan du gå över till en vanlig SPAX eller en SPAX som ger dig en lägsta förutbestämd avkastning när pensionen närmar sig.

Sparandet i IP sker löpande, månadsvis eller genom engångsinsättningar.
 

Fakta om SPAX inom IP

  • IP är avdragsgillt
  • Du kan välja SPAX i början, mitten eller i slutet av ditt IP-sparande
  • I IP kan du ändra ditt sparbelopp när och hur du vill eller göra uppehåll
  • Det finns alltid ett brett produkterbjudande och du gör de val som passar dig bäst
  • Med MAX-alternativet riskerar du som mest vanligtvis 9 procent av det placerade beloppet
  • SPAX har normalt löptider mellan 1-5 år

 

Stäng Skriv ut