Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Mynt och sedlar som blir ogiltiga 2017

Alla gamla mynt utom 10-kronan blir ogiltiga 30 juni 2017. Likaså de gamla 100- och 500-kronorssedlarna. Lämna in eller handla för dina mynt och sedlar redan nu. Var ute i god tid! Det finns begränsningar för bank och butiker att ta emot mynt i större mängder.

Vad gör jag med mina gamla mynt?

  1. Töm din sparbössa, kolla burken i köket, lådan i hallen och i bilen. Det är gamla 1-kronor, 5-kronor och den mer ovanliga 2-kronan från 70-talet som blir ogiltiga.
  2. Betala med mynten i butiken när du handlar och lite åt gången med omtanke om andra kunder och personal.
  3. Får du ändå mynt över finns möjligheten att sätta in mynten på ditt konto.
När de nya mynten börjar att användas så kommer vi fortfarande att ta emot våra kunders mynt men de ska då vara förpackade i myntrör. Rören hämtas gratis på våra kontor och vid insättning på konto vägs varje rör för att identifiera hur många mynt det är i rören. Har du frågor om mynthantering så kontakta oss på 0502-185 00 eller kom in till oss på våra kontor så hjälper vi dig!

Mynthantering efter 1 juli 2017_Tidaholms Sparbank

Därför byts mynten ut!
De nya mynten är mindre och lättare, och den nya 2-kronan gör att det behövs färre mynt i samhället. Utbytet väntas ge effektivare mynthantering och minskad miljöbelastning. Dessutom är alla nya mynt nickelfria vilket underlättar för många allergiker.

Vad gör jag med mina gamla sedlar?

I  första hand betalar du med dem när du handlar med du är även välkommen att sätta in dem på ditt konto. När du besöker banken och vill sätta in en större summa på ditt konto så kommer vi ställa frågan vart pengarna kommer ifrån. Vi frågar för att vi bryr oss om samhället och våra kunder. Det finns lagar som är viktiga för att motverka penningtvätt och mutbrott och det finns lagar för att skydda dig som kund, så att du får tillräckligt med information när du placerar dina pengar. Det är lika för alla kunder - alla får samma frågor när de vill ha hjälp med samma slags bankärende.

Tidplan:

ValörSista giltighetsdag*Sista dag för insättning på bankkonto
100- och 500-kronorssedlar30 juni 201730 juni 2018
1-, 2- och 5-kronorsmynt30 juni 201731 augusti 2017

*Efter detta datum går det inte längre att betala med sedlarna eller mynten.

Stäng Skriv ut