Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En kille med en dator

Viktig information om din användning av internetbanken

Datorer är ofta utsatta för virus- och trojanangrepp. Den senaste tiden har trojanangreppen ökat i omfattning. Det som sker vid ett sådant angrepp är att den aktuella datorn infekteras, vilket möjliggör för tredje part att komma över koder och annan information. Det är alltså inte bankens säkerhetssystem som är angripet utan den enskilda datorn där skyddet kan vara lägre.

Vi vill informera om detta och uppmana er att regelbundet uppdatera virusskydd, brandväggar, operativsystem och andra programvaror. Vi vill också upplysa om hur ni kan förstärka ert skydd med hjälp av olika funktioner i Internetbankens behörighetslösning.

Vad bör du ta ställning till i Internetbankens behörighetssystem
Internetbankens behörighetssystem administreras av er utsedda behörighetsadministratörer. De lägger upp behörigheterna för era övriga medarbetare. För att ytterligare öka säkerheten i internetbanken rekommenderar vi er att gå igenom era behörigheter enligt nedanstående:

  • Att ni alltid har två eller fler behörighetsadministratörer i förening som godkänner förändringar i behörighetssystemet.
  • Att era betalningar godkänns av två personer i förening från olika datorer.
  • Att ni sätter beloppsgränser per användare.
  • Att era anställda inte kan utföra betalningar för företagets räkning från privata datorer som bl.a. kan ha sämre virusskydd och brandväggar. Aktivera Plats/IP-adress.
  • Att ni tänker igenom om det är vissa tidpunkter på dygnet som era anställda inte ska kunna utföra betalningar från företagets konto. Aktivera villkor för kalenderdagar och tid för respektive användare.

Vad bör ni göra om datorn är virus- eller trojansmittad?
Ominstallera datorn snarast möjligt. Det framgår hur ni gör av bruksanvisningen och/eller de hjälpfiler som finns i din dator. Om ni är osäkra på hur ni gör rekommenderar vi att ni kontaktar er datorleverantör.

Se därefter till att regelbundet uppdatera virusskydd, brandväggar, operativsystem och andra programvaror. Läs gärna mer på:

Banksakerhet.se
pts.se/internet (Post- & Telestyrelsens webbplats)
Swedbank.se/privat/sakerhet

Kontakt
Välkommen att kontakta er företagsrådgivare så får ni hjälp med hur ni bör sätta upp era behörigheter på bästa sätt utifrån era förutsättningar.

För mer tekniska frågor är ni välkomna att ringa vår internetbankssupport på telefon 0771-97 75 12 mellan klockan 7.00 och 23.00, måndag – söndag.

Stäng Skriv ut