Vad letar du efter?
Vad letar du efter?
Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank, BankID
Händelser i livet

Frågor och svar SprinkleBit

 • SprinkleBit är en social aktiehandelsplattform. Dela med dig av dina tips till vänner och följare och ta del av communities kunskap för att utveckla dina egna aktiehandelsstrategier. Du kan jämföra din prestation på börsen med andra användare och du kan ta de av kraftfulla användargenererade analyser.
  För de mindre erfarna investerarna finns det möjlighet att lära sig grunderna för aktiehandel med hjälp av riskfri handel med den fiktiva valutan SprinkleBucks. Det finns även utbildningsmaterial i form av Swedbanks aktieskola.

 • Du laddar ner appen på AppStore eller Google Play. Appen heter SprinkleBit – Swedbank & Sparbankerna.

 • Ja, du har kontroll över informationen som är synlig för andra användare.
  Du kan närsomhelst justera din synliga profilinformation i SprinkleBit genom att klicka på ”Inställningar” och sedan ”Personlig Info”.
  Du kan även avgöra vilken typ av information som du vill ska vara synlig för vilka typer av relationer på SprinkleBit. De olika synlighetsinställningarna är ”Privat”, ”Vänner” och ”Publik”. ”Publik” innebär att informationen är synlig för alla på SprinkleBit bland annat dina följare.

 • Du kan handla på stockholmsbörsen (OMX) samt USA-börserna idag. De marknader som är exkluderade är de mindre marknaderna i Sverige (First north, Aktietorget) och övriga Norden.
  Dessa kommer vi komplettera med inom kort.

 • Är du inloggad med mobilt BankID (när det finns på plats eller om du är Premiumkund) så kommer kurserna vara i realtid för Sverige, Finland, Danmark och USA. Annars är det 15 min fördröjning.

 • SprinkleBucks är namnet på den fiktiva valutan som du kan använda i SprinkleBit. En SprinkleBuck har motsvarande värde på den fiktiva aktiemarknaden som en svensk enkrona har på den riktiga.
  SprinkleBucket är namnet på den portfölj som innehåller den fiktiva valutan SprinkleBucks.
  På iPhone är det från iOS 8 och för Android är det 4.1 och uppåt.

 • För att bli vänner krävs det att en användare skickar en vänförfrågan till en annan användare som mottagaren sedan måste godkänna. Som vänner kan man skicka direktmeddelande så kallad chatt.
  För att följa någon krävs inget godkännande från personen som blir följd. En följare är en person som valt att följa dig.
  Det är möjligt att särskilja vilken information som du vill dela med dina vänner och följare under menyalternativet ”Inställningar” följt av ”Sekretess”.

 • Just nu är det inte möjligt att ta bort en vän eller att sluta följa någon.

 • Undervärderad – Det är de aktierna som de övriga användarna i SprinkleBit-communityt tror mest på. Att de äger aktien eller nyligen köpt aktien.

   

  Övervärderad – Det är de aktierna som de övriga användarna i SprinkleBit-communityt tror minst på. Att de inte äger aktien eller nyligen sålt aktien.

 • Swedbanks analys bygger på fundamental och ibland även teknisk analys från våra analytiker här på Swedbank. Medan analysen i SprinkleBit är crowdsourcead och den baseras på alla användares syn i aktien.

 • Det innebär att skriva en kommentar som blir synlig tillsammans med din order i ditt aktivitetsflöde i SprinkleBit. Din order och din motivering blir sedan synlig i enlighet med dina sekretessinställningar.

 • Inom kort kommer det att finnas en ”anmäl inlägget”-funktion. Fram tills att den är på plats kan du genomföra det på följande sätt:

   

  1.Klicka på menyn uppe till höger i SprinkleBit

  2.Klicka på ”Feedback”

  3.Fyll i uppgifter kring ditt ärende och skicka. Ett mail skickas då till administratörerna av forumet och ditt ärende kommer att behandlas inom kort.

 • VPI står för ”Value Prediction Index” och beräknas av SprinkleBit. Det finns två olika typer av VPI; VPI för användare och VPI för en aktie. Value Prediction Index anger hur bra investerare du är över tid, baserat på din avkastning i förhållande till risk.

 • Premium är en tjänst som SprinkleBit tillhandahåller.Som Premium-användare i SprinkleBit får du bland annat tillgång till följande funktionalitet:

   

  - Stock Screener – Skräddarsydda sökfilter för att hitta väl presterande aktier

  - Alert – Sätta bevakningar på personer eller aktier

  - Analyser – Verktyg med analyser baserat på communityt

   

  Du betalar för premiumtjänsterna månadsvis genom SprinkleBit-appen.