HSB Bosparkonto

Det är grundkontot för alla bosparare. Här kan du spara regelbundet och ta ut och sätta in pengar när du vill. Som medlem i HSB kan du öppna ett HSB Bosparkonto här i bosparportalen. Du kan också öppna ett HSB Bosparkonto för omyndig som är medlem i HSB.

HSB Fasträntekonto

När du har sparat minst 5 000 kronor kan du överföra ditt sparkapital från HSB Bosparkonto till ett HSB Fasträntekonto och få högre ränta. Du binder ditt sparkapital under en bestämd tid till en fast ränta. Du gör en insättning, minst 5 000 kronor, och väljer bindningstid från tre månader till fem år. Du kan ha ett eller flera HSB Fasträntekonton. Om du har ett HSB Bosparkonto kan du öppna ett HSB Fasträntekonto genom att skriva ut och fylla i den elektroniska blanketten.

Läs mer om och öppna HSB Fasträntekonto

HSB Fondkonto

Det är en sparform för dig som sparar långsiktigt och är beredd att ha en högre risk i ditt sparande för att få möjlighet till högre avkastning*. Du öppnar först ett HSB Fondkonto, därefter kan du välja att spara i någon av de två etiska aktiefonderna Swedbank Robur Ethica Sverige och Swedbank Robur Ethica Global. Du kan spara regelbundet eller göra engångsinsättning till ditt fondsparande och överföringen ska alltid ske från ditt HSB Bosparkonto. Du kan välja att spara i en eller båda fonderna.

Läs mer om och öppna HSB Fondkonto