Villkor för erbjudandet:

 • Courtage 1 krona per affär för dig som ännu inte fyllt 25 år
 • Gäller vid handel av aktier i internetbanken och appen på följande marknader: Sverige, USA, Baltikum, Finland, Norge och Danmark (gäller ej certifikat och hävstångsprodukter).
 • Affärer upp till ett värde av 100 000 kr
 • Maximalt depåvärde 100 000 kr
 • Maximalt 500 affärer per år
   

Över dessa nivåer gäller ordinarie priser.

Så här kommer du igång med ditt aktiesparande

Först behöver du öppna en värdepapperstjänst – till exempel en Värdepapperstjänst Bas inom ISK.

Investeringssparkonto (ISK) är en enkel sparform. Här kan du samla ditt sparande i aktier, fonder och andra värdepapper. Fördelarna med ett ISK är att det är en enkel och förmånlig sparform för privatpersoner där man slipper deklarera varje enskild affär. Istället utgår en schablonbeskattning där den så kallade schablonintäkten finns förtryckt på deklarationsblanketten och beskattas som inkomst av kapital.

Du kan också läsa dig till hur aktiehandel fungerar i bankens aktieskola.

Aktiellt är bankens webbtidning där du dagligen hittar bolagsanalyser, artiklar och bloggar som kan hjälpa dig att hålla dig uppdaterad och ge inspiration till dina placeringar. Utöver att Aktiellt finns i värdepapperstjänsten i internetbanken och appen hittar du den även på www.swedbank-aktiellt.se.

Bankens värdepapperstjänster
ISK
Aktiellt
Värdepappersskolor

Några generella tips på vägen

 • Sätt mål och var långsiktig - ofta säger man att när man investerar på börsen ska man vara långsiktig och ofta talas det om 5 år som en gyllene regel. Anledningen är att börsen går både upp och ned och det är svårt att veta i förhand om hur svängningarna ser ut.
 • Köp och sälj regelbundet - genom att köpa och sälja aktier regelbundet minskar du din risk genom att inte enbart köpa när börsen står på topp eller sälja när börsen är lägre.
 • Välja bolag - genom att göra de första investeringarna i lite större bolag som du ofta kan läsa om i pressen och som många aktieanalytiker följer har du större möjlighet att följa vad som händer. Köp inte bara aktier i ett bolag utan försök att sprida din investering till 10-15 bolag inom flera branscher så minskar du risken i ditt sparande.
 • Håll dig uppdaterad - för att lyckas på aktiemarknaden gäller det att hålla sig uppdaterad om vad som händer. Skaffa gärna information från flera håll men tänk på att granska det som skrivs kritiskt. Viktigt att du själv funderar på vad som är rimligt eller inte.
 • Sätt ramar för ditt köp - timing för aktieköp är svårt. Ett enkelt sätt är att sätta en ram redan när du gör ditt köp. Till exempel om aktien går upp 10 procent så säljer jag och om den backar med 6 procent så säljer jag. Det kallas på ett fint ord för ”Money Management” och minskar risken att ditt kapital blir mindre. Sätter du dessa ramar minskar risken att gifta dig med en aktie om den inte utvecklas som du tror.
 • Inte alla ägg i samma korg - tänk på att inte ha hela ditt sparande i aktier. Genom att exempelvis ha ränteplaceringar och andra typer av sparande så minskar du risken i hela din sparande. Investera också i bolag i fler regioner så minskar du din risk ytterligare.

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och man kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska aktier kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.